Είμαι επιμορφούμενος, πόσο μεγάλα αρχεία μπορώ να ανεβάσω;;

 
Αυτή είναι μια ομάδα συζητήσεων Ερωτήσεων και Απαντήσεων.
Φωτογραφία Ιωάννης Κάτσενος
Είμαι επιμορφούμενος, πόσο μεγάλα αρχεία μπορώ να ανεβάσω;;
από Ιωάννης Κάτσενος - Friday, 2 June 2017, 5:16 PM
 

Το μέγιστο όριο μεγέθους ανά αρχείο επιβάλλεται δυστυχώς από τους διαθέσιμους κάθε φορά υπολογιστικούς πόρους. Σήμερα το όριο αυτό είναι 5ΜΒ ανά αρχείο, το οποίο σημαίνει ότι κάθε επισυναπτόμενο σε κάποια συζήτηση ή σε μια εργασία δεν μπορεί να υπερβεί αυτό το όριο. Σε κάποιες εργασίες επιτρέπεται και 2 ή και τρίτο επισυαπτόμενο (ανάλογα με το σχεδιασμό).

Εάν πρέπει να αναρτηθούν φωτογραφίες, βίντεο ή άλλο πολυμεσικό υλικό το υπάρχον όριο μπορεί να δυσκολέψει τους χρήστες. Θα πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιούνται εναλλακτικοί τρόποι και τεχνικές ανάλογα με τη φύση του ψηφιακού αρχείου. 

Ενδεικτικά αναφέρονται: 

  • οι φωτογραφίες μπορούν να επεξεργαστούν ώστε να μειωθεί το μεγεθός τους με ένα κατάλληλο πρόγραμμα (π.χ. gimp), 
  • τα έγγραφα και οι παρουσιάσεις να γίνονται .pdf (με τις κατάλληλες ρυθμίσεις μείωσης μεγέθους), 
  • τα βίντεο να αναρτώνται/διαμοιράζονται σε κάποιο προσωπικό χώρο ή κάποια υπηρεσία διαμοίρασης (π.χ. youtube) και να παρατίθενται στην εργασία οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι.

Σε κάθε περίπτωση όταν αποτυγχάνουν οι παραπάνω τεχνικές, τότε το αρχείο θα πρέπει να αναρτάται σε κάποια εναλλακτική δικτυακή υπηρεσία (π.χ. googledrive, dropbox, youtube κλπ) και στο Moodle θα πρέπει να αναρτάται ένα κείμενο που θα περιέχει σύνδεσμο ή συνδεσμους προς το αρχείο αυτό.